Koziol Design – Handla Koziol här

Koziol är design och heminredning i funktionell, giftfri plast.

Koziol står för bra design med ett gott samvete

Minimalistiska och miljövänliga design prylar för kök, badrum, kontor och inredningsdetaljer.

Köp Koziol i Sverige här

Koziol tillverkar och designar giftfria och miljövänliga designprodukter för hemmet. Produkterna är tillverkade i 100% återvinningsbar plast och inte innehåller varken melamin eller BPA. Koziol är unika i att de tänker på omvärlden från idé till paketering.

Design och tillverkning av produkterna sker i Odenwald i Tyskland. Koziol är minimalistiska och innovativa i sin design, med produkter såsom Superglas, ett okrossbart, repfritt glas för alla tillfällen.

Koziol Förvaringsbox
Koziol Förvaringsbox, 59 kr

Koziol Durkslag Palsby, 79 kr

Koziol Vattenkaraff Club, 229 kr

Hållbar framgång

Det tyska företaget Koziol grundades 1927 och finns idag i över 50 länder. De har genom åren gjort kult av enklare föremål – allt från diskborstar och klädnypor. Idag är de och samarbetar med några av världens främsta designers.

Koziol produkterna designas, tillverkas och produceras i natursköna Odenwald i Tyskland sedan 90 år tillbaka. Det gör att Koziol har en mycket specialiserad expertis och korta beslutsvägar. De är också kända för sin stora flexibilitet och snabbhet i produktion.

Koziol lever efter sin filosofi hållbar framgång.

Koziol strävar efter att inspirera människor till ett mer hållbart och medvetet liv. De lever efter en filosofi som de kallar för hållbar framgång. Alla kollektioner är som sagt tillverkade i miljövänlig och BPA fri plast som kan omarbetas och återvinnas upprepade gånger.

Målsättningen har alltid varit att skapa hållbara produkter under hållbara förutsättningar. Koziol själva kallar det för ”design med gott samvete” vilket stämmer mycket bra. Tillverkningen sker uteslutande av återvunnet material och allt från design, utveckling, modellframtagning, tillverkning och marknadsföring sker från samma plats i Tyskland. Detta minimerar transporter och maximerar miljövänligheten.

Koziol Smyckesträd Cora, 329 kr

Koziol Vinställ Set-Up, 399 kr/sektion

Koziol Serveringsfat Babell Big, 499 kr

Ett modernt designhus

Dagens medvetna samhälle gör att många tillverkare inser att de måste skärpa sig. Något som Koziol insett redan från starten. En grundmurad tanke om hållbarhet och miljövänlighet som slår alla konkurrenter på fingrarna.

Materialet i Koziols produkter är som sagt 100% återvunnet och innehåller inga farliga ämnen. Det är helt fritt från värmehärdande plast, BPA och mjukgörare. Utöver att allt material är miljövänligt så återvinns allt av företages produktionsavfall till nya produkter. Det skapas alltså inget skräp och avfall som inte återvinns.

Många av Koziols produkter passar jättebra som presenter och brukar uppskattas tack vara sin giftfria och miljövänliga image. Ge bort en vackert designad kökspryl – det brukar uppskattas av de allra flesta.

Koziol Taklampa Orion, 799 kr

Koziol Lampa Light to Go, 679 kr

Koziol Longdrinkglas Club No. 3, 99 kr

Artikeln är skriven av
Läs fler artiklar från Anna Holt

Här köper du Kokoon Design i Sverige

Kokoon Design är ett inredning och designföretag från Belgien. Företaget både designar...
Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *